29.11.08

ACTRIZ, BAILARINA Y PEDAGOGA DE LA EXPRESIÓN


Aquest és el meu CV, perquè sapigueu qui sóc, i alguna cosa de la meva carrera:

ESTER LÓPEZ GIMÉNEZ


Nascuda a Badalona (Barcelona), el 17 de maig de 1971.
ester.lo.gi@gmail.com


Postgraduada en Art Dramàtic per La Casona, Formació i Investigació Teatral (Barcelona), el 2004. M'he format durant els darrers 10 anys en cant, amb Sonia Varadiova; tècnica vocal, amb Marta González Anadón; treball corporal per a l’actor, amb Maricarmen Arnó i Isabel Úbeda Puccini; dansa, sobretot Dansa Lliure i dansa creativa, amb Núria Banal; Cabaret, amb Mayi Chambeaud. He rebut formació en Pedagogia de l’Expressió amb Alfredo Mantovani i Mª Àngels Hugas.


Llicenciada en Ciències de la Comunicació (Periodisme), per la UAB, el 1996.

Proficiency in English per la Universitat de Cambridge, 1992.

Diplôme Supérieur de Langue Française per l’Institut Francès de Barcelona, 1991.

Certificat D de la Junta Permanent de Català de la Generalitat, 1998.

Italià parlat i entès perfectament.


Membre fundadora de l’Associació Cultural i Cia de Teatre i Dansa MARABAL. Sòcia fundadora del Centre de Formació i Creació Artística MARABAL. 

Com a actriu i ballarina, he treballat, entre altres, als següents espectacles: La Casa de Bernarda Alba, amb Únics Produccions (Teatre Poliorama de Barcelona); Mono, amb la Cia. Prisma Teatre (cafè-teatre Tinta Roja, Barcelona); El día de la gloria ha llegado, amb la Cia. Vía Moría (La Casona, Barcelona); Ones a l’asfalt, amb la Cia. Marabal (Barcelona, Sitges); Teatre Fòrum, amb Artixoc; Jo, jo i potser tu, amb la Cia. Marabal (Espai Marabal i Sala Área Barcelona); performance de dansa Sigues Feliç! amb la Cia. Marabal, integrada al Congrés d’Educació Emocional de la UB (2008); Teatre Fòrum I tu què fas?, a Ribes de Freser (desembre 2007).

Actualment, en escena: Pareja Abierta, de Franca Rame i Darío Fo. Estrenada al juliol al Teatre de la Riereta (Barcelona). Al novembre al Teatreneu. 


Com a pedagoga de l’expressió, professora titular d'Entrenament Actoral, Cabaret i Infantil del Centre de Formació Artística MARABAL. Professora de dansa infantil i expressió a diversos CEIP de Ripollet (curs 2006-2007), a través de la Fundació Pere Tarrés. Formadora de monitors en Dansa Lliure, expressió corporal i teatre, i Teatre Social amb el Centre d’Estudis de la Fundació Catalana de l’Esplai (des de desembre 2006). Professora de Dansa Infantil al Centre Cívic Jardins de la Pau d’El Prat de Llobregat (des del curs 2007-08). Professora de Teatre Infantil i Psicomotricitat per a nens a diversos CEIP de Barcelona, a través de Diverjoc (curs 2007-08). Professora de Teatre Social per a alumnes del practicum de la Diplomatura d’Educació Social de la Universitat de Barcelona (abril 2008). Professora de Dansa a la Universitat Autònoma de Barcelona (Primeres Jornades de Creativitat i Conflicte, novembre 2008).


Com a periodista, he treballat als diaris El País i El Punt, agència EFE, COM Ràdio, Grup Bassat Ogilvy i MRM Worldwide (Reporter). Actualment sóc professional independent i ofereixo serveis de Comunicació Corporativa i Community Manager.
Per a més informació sobre aquesta faceta, consulteu: ester-lopez-periodista.blogspot.com

No hay comentarios: