15.6.12

Fes Cabaret! Expressa't amb alegria, balla i riu

Hola a tots.

Estem a punt d'acabar un curs que ha tingut moments brillants i grans projectes realitzats. Per segon any consecutiu, hem tirat endavant al Centre de Formació i Creació Artística Marabal el Curs Regular de Cabaret, que realitzem els dimecres al vespre (20:30 - 22 h), d'octubre a juny.

L'any passat, el primer grup va ser reduït, però molt i molt compromès. Gràcies Núria, Júlia, Mònica i Inma, per com us vau implicar i per la bona feina feta. Treballant molt a classe i assajos, vam aconseguir un petit gran somni, que va ser actuar a l'escenari (nada más y nada menos) de El Molino, el mític cabaret del Paral·lel de Barcelona. Com que està molt bé recordar allò que s'ha fet bé, us penjo algunes fotos, d'aquella preciosa experiència artística, de grup i humana. 

Distància.
Desconfiança.
Descobriment.

Desinhibició.







Explosió.

I, per fi, Celebració!

Aquest segon curs 2011-12 que estem acabant ara, al nucli inicial s'han incorporat moltes altres persones. La classe ha crescut i hem guanyat riquesa, varietat... I hem pogut treballar coreografies grupals, de grups grans (10-11 persones). No sabeu com llueixen aquestes coreografies!! Un autèntic huracà a l'escena. Aquest any, el grup regular de Cabaret l'han conformat (a més de la Núria, la Júlia, la Mònica i la Inma), el Mario, la Mary, la María, la Nausica, la Maite, la Carme i també han compartit part del curs amb nosaltres la Laura i la Yolanda. Gràcies a tots per ser com sou i perquè heu permès que un projecte personal meu es converteixi en un projecte de grup, que s'ha anat modulant també gràcies a les vostres aportacions, personalitats i desitjos.

El segon curs regular de Cabaret de Marabal també ha tingut moments mítics. El més potent, segurament, el bolo que vam fer al Cafè Teatre Tinta Roja, al nostre barri del Poble-sec, el divendres 11 de maig, amb un "llenazo" total! Hi vam presentar un espectacle composat per un seguit de peces individuals (play-backs) amb treball musical, coreogràfic i interpretatiu molt potent. Us presento alguns dels personatges que composaven aquell carrusel d'ànimes (algunes, en pena...).

Quizás enfadadita, quizás no...

Qué ternura de loquita!

No es amor, es obsesión...

Money, Money.

Monja Jamón, que da un poquito de miedito...

Un, deux, trois... I tots els homes de la sala es van desmaiar!


I després, vam acabar amb un número coral, amb 10 ballarins a l'escenari, al ritme d'un tema que ja forma part de la nostra petita història personal: Big Spender, del musical de Bob Fosse Sweet Charity.

¡Papito, en cinco minutos te hago un hombrecito!
Do you wanna have fun?


Però la història continua...

Aquest juliol, al Centre de Formació Artística Marabal, muntem la tercera edició del Curs de Cabaret d'Estiu, que, com sempre, acabarà amb una presentació en públic d'un petit espectacle creat durant el taller.  A sota, teniu fotos de l'espectacle de l'estiu passat.
Aquest any, en comptes d'una mostra, en farem dos!! que estaran emmarcades en la celebració de la Festa Major del Poble-sec: a la plaça del Sortidor (15 de juliol, 19:00 h) i a l'escenari del carrer Concòrdia (21 de juliol, 22:00 h). Les classes tindran lloc els dilluns i dijous 2, 5, 9 i 12 de juliol, de 20 a 22 hores, al local de Marabal (C/Bòbila, 7-9, Poble-sec). I buscarem un espai d'assaig general amb el grup abans de les actuacions. Això sí, tot i que el fet d'actuar és molt interessant com a repte i com a joc, NINGÚ NO ESTÀ OBLIGAT A FER-HO. El taller està obert també a persones que vulguin assistir a classe, experimentar amb la música, les coreografies, el treball corporal i el moviment dansat però que no estiguin interessades a participar en la mostra final. L'important és el procés, això sempre!!






I, per suposat, el proper curs 2012-13 obrirem la Tercera Promoció de Cabaret Marabal, amb classes, com sempre, els dimecres, de 20:30 a 22:00 h. Per a més detalls sobre l'orientació de la formació durant l'any que ve i el treball concret a realitzar, seguiu aquest blog, o la web de marabal: www.marabal.org, o totes dues coses!! També ens trobareu a Marabal a Facebook. Busqueu-nos com a Marabal Formació Artística. Allà hi ha penjades més fotos dels espectacles de Cabaret i de la resta d'activitats que fem: Dansa, Teatre, Expressió Corporal, Expressió Plàstica, Projectes artístics d'Intervenció Social, i moltes més coses!

No hay comentarios: